Bone Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

26-09-2023 11:39
Bone Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Bone kullanımı tesettürlü giyim tarzına sahip kadınların hayatını oldukça kolaylaştıran bir tekstil ürünüdür. Bazı eşarp veya şal türleri çok kaygan yapıda olduğu için başta kumaşın şekil verilen halini koruması için bonenin kullanımı zorunlu dahi olmaktadır. Peki, bone seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu içeriğimizde bone seçmenize yardımcı olacak bir rehber sunacağız. 

En İyi Bone Türleri 

Farklı form ve yapısı olan boneler arasından bir seçim yaparken kendi ihtiyaçlarınız ve tercihlerinizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Bir başkası için kullanışlı olan bone türü size kullanışlı gelmeyebilir. Alışveriş yaparken bu durumu da göz önünde bulundurmanızı öneririz. Şimdi, bone türlerinin özelliklerine dair detaylara geçelim.

Pratik Geniş Hacimli Boneler 

Başınızın çevresinden dolaştırıp sıkılığını kafanıza göre ayarlayabildiğiniz bu boneler herkesin kendi vücuduna göre ayarlanabilmektedir. Eşarp veya şalınızı bağlarken size model konusunda bir sınır oluşturmaz. 

Bağlamalı Geniş Hacimli Boneler 

Elastik yapısı sayesinde kafanın şeklini alan ve baştan geçirilerek giyilip çıkarılabilen bu boneler çok hızlı bir şekilde ve pratik şekilde kullanılabilmektedir. 

Başlıklı Boneler

Elastik yapıda olan başlıklı boneler saçları hem toplayan hem de sıkı bir şekilde saran bir bone türüdür. Kullanımı çok kolaydır. 

Fermuarlı Boneler 

Yan ya da arka tarafından fermuarı olan bu boneler başa geçirilip fermuarı çekilerek sabitlenir. Kolay giyimi nedeniyle oldukça sık tercih edilen bir bone türüdür ve ergonomik bir yapısı vardır. 

Şapkalı Bone

Şapkaya benzer güneş korumalığı olan bu boneler oldukça modern ve şık bir görünüm sağlar. 

Başlıklı Bone

Elastik esnek bir yapısı olan başlıklı boneler saçı sıkıca toplar ve başın şeklini alarak tam oturur. Saçlarınızı hem toplamak hem de eşarp ve şallarınızın kaymasını önlemek ve düzenli bir görünüm sağlamak için uygun ürünlerdir. 

Boneli Eşarplar 

Eşarplı uzantısı ve bone kısmı olan bu birleşik boneler hem kullanım kolaylığı sağlar hem de sürekli bonesini kaybedenler için idealdir. Seyahatlerde çok miktarda boneli eşarplardan yanınıza alarak valizinizde yer tasarrufu da yapabilirsiniz. 

Silikonlu Boneler

Bonenin alt tarafında silikon uzantıların bulunduğu bu boneler saçtan kaymaz. Çok sık bonesi kayan ve özellikle iş, okul ortamında sürekli saçını düzeltmek zorunda kalmak istemeyen bireyler için ideal bir üründür.

Bonelerde Renk Seçimi

Genel olarak boneler siyah, beyaz ve ten rengi gibi tercih edilse de her renkten bone satın almak mümkündür. Bone seçimi yaparken eşarbınızın altından görünmesini istemiyorsanız farklı renklerde edinmeniz daha doğru olacaktır.

Mutlaka dolabınızda bulunması gereken bone renkleri; gri, siyah, beyaz, ten rengi, pastel tonlardır. Esasında mutlaka bulunması gereken renkler ile kastettiğimiz nötre yakın olan her şeyle kombin yapması kolay olan tonlardır. Eğer siz daha farklı bir tarza sahipseniz ve eşarplarınızın altından bonenizin bir kısmının görünmesinden hoşlanıyorsanız eşarplarınızla birlikte bone seçerek harika kombinler oluşturabilirsiniz. 

Malzeme Tercihleri 

Bonelerin türlerinden ve renklerinden söz ettikten sonra bonenin yapıldığı materyallerin de bone seçiminde önemli bir konu olduğundan bahsedelim. 

Esnek Yapı

Bonelerin düz kumaş olmasındansa esnek, elastik yapılı olması başı sarması ve saçları sıkı tutması açısından daha iyi bir özellik olacaktır. 

Kumaş Kalitesi

Çok ince olan, dikişleri problemli olan ve potluk yapan boneleri tercih etmemelisiniz. Kaliteli, nefes alan ve iyi dikilmiş, başınıza uygun modeller arasından seçim yapmalısınız. 

Kaymayan Yüzey 

Bone her ne kadar saçları düzgün bir şekilde toplamak için kullanılsa da yüzeyinin üzerindeki eşarbı veya şalı kaydırmaması daha önemlidir. Bazı parlak yapıdaki eşarp ve şallar kaymaya daha meyilli olduklarından bunların başta düzgün durmasını sağlamak için bone olmazsa olmaz bir parça halini alır. Bu nedenle bonelerini seçerken tamamının yüzeyinin üzerindeki kumaşı kaydırmayacağından emin olmalısınız. 

İlginizi Çekebilir

Tesettür Abiye İçin Şal ve Eşarp Önerileri
Ten Rengine Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?
Kaymayan Eşarp Kumaşları Nelerdir?
Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri
Eşarp Ölçüsü Nasıl Belirlenir ?

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.