Eşarp Klipsi Nedir? Nasıl Takılır?

24-10-2023 14:38
Eşarp Klipsi Nedir? Nasıl Takılır?

Eşarp kullanırken yaşanan problemlerden biri de sürekli eşarbın kayması ya da şeklinin bozulmasıdır. Verilen şekli ve kaymayı minimuma indirgemek için bone, iğne ve eşarp klipsi gibi yardımcı aksesuarlar kullanarak bireyler belirttiğimiz problemlerden kurtulabilirler. Asimetrik iki metalin yan yana geldiği bir klips olan eşarp klipsi şal ve eşarplara kolayca şekil vermek ve verilen şekli sabitlemek için kullanılmaktadır. 

Topuz kısmı, boyun kısmı gibi yerlere takılarak şala ya da eşarba verilen şekli daha zarif hale getirir. İğnelerde olduğu gibi batma tehlikesi veya sivri uç nedeniyle eşarpta ya da şalda delik açma gibi sorunlar da ortadan kalkmış olur. Şala şekil vermek için eşarba göre daha çok klips tercih edilse de her ikisinde de aynı işlevi gösterebilen bir aksesuardır. 

Eşarp Klipsi Nasıl Takılır?

Kumaşa toplu iğneler gibi zarar vermeyen eşarp klipsi kullanımı oldukça kolay ve avantajlıdır. Farklı tarz ve stillerde üretilen klipsleri beğeninize göre seçebilir ve aynı zamanda şalınızı daha güzel gösteren bir aksesuar gibi de düşünebilirsiniz. 

Uç kısımları ile kumaşı toplayabilir ve dilediğiniz gibi sabitleyebilirsiniz. Eski zamanlardan beri nasıl şalınızı ya da eşarbınızı yapıyorduysanız aynı şekli verip klipsleri iğne yerine takabilirsiniz. Ayrıca iğne olmadığı için klipsi takarken canınızın yanması ihtimalinin olmayacağını da bilmelisiniz. Bunun başka bir avantajı da iğne gibi eşarbı delme, yırtma vb. kumaşa zarar verme gibi durumların söz konusu olmamasıdır.  

Eşarp Klipsi Hangi Kumaşlarla Kullanılabilir?

Eşarp klipsini kullanmak isteyen bireyler diledikleri türde kumaşta eşarp ya da şal tercih edebilirler. Kumaşa zarar vermediğinden kumaşın kalınlık incelik durumu ile ilgili de herhangi bir endişeniz olmasın. Toplu iğne kullanmak yerine tüm eşarp ve şallarınızla birlikte eşarp klipsleri kullanabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bazı eşarp ve şalları şu şekilde örneklendirebiliriz;

1-) İpek eşarp 
2-) Vegan ipek kumaş 
3-) Pamuk eşarp
4-) Yünlü eşarp 
5-) Abiye şal
6-) İpek şal
7-) Pamuklu şal
8-) Yünlü şal 
9-) Bambu Kraş (Crush) şal
10-) Penye şal 

Benzer şekilde mevsimsel olarak da eşarp klipsi kullanımı açısından hiçbir farklılık yoktur. Dört mevsim eşarplarınızı ya da şallarınızı iğne yerine klips ile sabitleyebilir, şekillendirebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir

Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır ?
Kare Yüz Tipine Uygun Eşarp Nasıl Olmalıdır?
Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Eşarp Kullanımında Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.