Gelin Bohçasında Ne Olur ?

26-09-2023 11:26
Gelin Bohçasında Ne Olur ?

Türk kültürünün düğün süreci adetlerinden biri olan gelin bohçası damat tarafının nişandan sonra – düğünden önceki zaman aralığında gönderdiği kişisel bakım ürünleri, şallar, tekstil ürünleri gibi içeriği olan çok sayıda hediyedir. Adet olduğu üzere çok eski zamanlarda süslü bohçalarla gelen, günümüzde ise daha çok incili beyaz kadife sadıkların içerisinde gönderilen bu hediyeler düğün sürecini neşeli hale getiren önemli unsurlardandır. Bazı düğün sahipleri ise adeti halen daha olduğu gibi devam ettirmek için saten bohçaları tercih etmektedir. 

Bu içeriğimizde gelin nişan bohçası içindekiler hakkında detaylara değinerek size bir bohça hazırlamanızda yardımcı olacağız. 

Gelin Bohçası İçindekiler

Gelin bohçası içindekiler esasında yörenin adetlerine, damat tarafının bütçesine ve hediye olarak gönlünden geçen ürünlere göre farklılık göstermektedir. Ancak genellikle bu süreçte verilen hediyeleri sizin için listeleyerek aklınızda bir fikir oluşmasını sağlayabiliriz. 

İç Çamaşırlar

Gelinler için özel üretilen küpürlü, tüllü, saten iç çamaşırı türleri bohça içerisinde hemen her yörede yerini alanlar arasındadır. 

Pijama Takımları

Pamuklu, saten veya penye kumaşlar arasından seçtiğiniz göz alıcı pijama ve gecelik takımlarından gelin bohçası içerisine koyabilirsiniz. Hem saten gecelik hem iç çamaşırının uyumlu olduğu takımlar da sıklıkla satılmaktadır. 

Ayna ve Tarak Seti

Genellikle gümüş işlemeleri olan göz alıcı setlerin tercih edildiği ayna ve tarak setleri bohçanın en şık üyesi olabilir. 

Çorap 

Adet olduğu üzere bohçaya birkaç tane çorap eklemenizi de öneririz. Taşlı dantelli çoraplar, günlük çoraplar gibi şık ve sade modeller arasından birkaç tercih yapabilirsiniz. 

Kişisel Bakım Ürünleri

Gelinin kullandığı 1 adet parfüm, duş jeli, deodorant, şampuan, ipek kese, özel cilt bakımı sabunları, makyaj seti gibi kişisel bakım ve kozmetik ürünleri de bohçaya eklenebilir. Bu kadar çok özelleştirilmiş ürün bulunması gelinin hayatı boyunca unutmayacağı, kendisine değer verildiğini hissedeceği bir bohça olacaktır. 

Şal ve Eşarplar 

Gelin tesettürlü giyim tarzına sahip olsa da olmasa da adetler arasında bohçaya güzel gösterişli bir tesbih, seccade, Kur’an-ı Kerim ve eşarplar, şallar da konulur. Tesettürlü giyim tarzına sahip gelinler için şal ve eşarbın sayısı daha yüksek tutulabilir. Alabileceğiniz en iyi eşarp ve şal markaları arasında;

-Aker

-Siyane

-Eflatun

-Sarar

-Hint İpek


Eflatun gibi isimler yer almaktadır. 


En iyi şal ve eşarp markalarını bir arada uygun fiyata bulabileceğiniz https://www.shecarf.com web adresini de içeriğimize ekleyelim. Burada zaman zaman düzenlenen 1 TL dönemi gibi kampanyaları da takip ederek hem kendini hem de gelin bohçası için birbirinden harika şal ve eşarp seçimleri yapabilirsiniz. Bohça içerisinde daha gösterişli parçalara yer vermek istiyorsanız sitedeki ‘Abiye Şal’ kategorisini de incelemeyi unutmayın. İdeal olanı birkaç abiye model birkaç da günlük kullanılabilecek modellerden seçim yapmaktır. 

Çanta 

Gelin bohçası liste hazırlığı sırasında ekleyebileceğiniz harika hediyelerden biri de çantadır. Gelinin düğünde kullanabileceği taşlı ve gösterişli bir çanta seçebilir veya günlük kullanabileceği bir hediye olarak seçiminizi yapabilirsiniz. 

Bornoz 

Hanımların çeyizlerinde de mutlaka yerini bulan bornoz takımları gelin ve damatlara özel benzer tasarımlarla takım halinde pek çok mağazada satılmaktadır. Duş sonrası hem kurulanmak hem de üşümemek için kullanılan bornozlardan bohçaya eklemek için pamuklu ve kadife gibi kumaşlardan üretilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Elbise ve Giysi 

Damadın hem annesinin hem de kardeşlerinin gönüllerinden geçen elbiseler, günlük giysiler, balayında giyilebilecek güzellikte kıyafetler, evlilik sonrası akraba ziyaretlerinde giyilebilecek şıklıkta kıyafetler yine bohçaya eklenebilir. 

Terlik ve Ayakkabı

Gelin bohçası listesi hazırlarken mutlaka eklenmesi gereken hediyelerden biri de 1 çift terlik ve ayakkabıdır. Yine akraba ziyaretleri için günlük bir ayakkabı ve günlük evde kullanabileceği şık, süslü bir terlik gelin hanımı mutlu edecek hediyelerden biri olacaktır.

El Emeği Ürünler 

Banyo lifi, havlu kenarı işlemeleri, danteller gibi önceden damadın annesi, ablası gibi yakınlarının işledikleri el emeği ürünler de bohçaya hediye olarak eklenebilir. 

Bindallı 

Birlikte alışverişe çıkılarak gelinin beğendiği ve üzerine göre ayarlanmış bindallısı da bu süreçte bohça ile birlikte gönderilebilir. 

Gelin Bohçası Ne Zaman Verilir?

Nişan bohçası gelin için olduğu kadar aileler arası bağı kuvvetlendirmek için de hoş ve şık bir jesttir. Bütçeye göre bohçanın içerisine spor malzemeleri, yoga malzemeleri, çanta boy kozmetik ürünler, takı seti ve takı kutuları, altın, saç şekillendirici cihazlar, epilasyon cihazı, elektrikli diş fırçası gibi çok sayıda hediye de eklenebilir. Ayrıca bazı yörelerde gelinin kız kardeşi için de bohça içerisine hediyeler konulduğu bilinmektedir. 

Bohçanın verilme zamanı ise nişan yapıldıktan sonraki ilk günlerde hemen gönderilir. En ideal olanı nişanın ertesi gününde damat tarafından bir akrabanın bohçayı gelinin evine teslim etmesidir. Bazı yörelerde hediyeler getirilirken kısa süreli ufak kutlamalar da yapılır. 

İlginizi Çekebilir

Eşarp ve Şal Seçimine Uygun Aksesuar Fikirleri
Yazlık Kombinlerle Uyumlu Eşarp/Şal Modelleri
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?
Ten Rengine Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?
Kırışmayan Kumaş Çeşitleri Nelerdir ?
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.