Günlük Eşarplar Nasıl Olmalıdır ?

19-12-2023 21:26
Günlük Eşarplar Nasıl Olmalıdır ?

Kıyafet tarzımız bizim günlük yaşamımızda, iş yerinde, okulda, alışveriş merkezinde, sinemada, markette vs. her yerde büyük önem arz eden bir konudur. Her daim kendimizi güzel, şık, nezih ve özgüvenli hissetmek ister ve buna ortama uygun şekilde tarzımızı adapte ederek giyinmeye hepimiz önem veririz. Bu noktada Pliseli eşarplar, zarif ve şık bir görünüm sunmanın yanı sıra günlük kullanıma uygun birçok seçeneği içinde barındırır.

Bu tip durumlardan biri de günlük eşarplar söz konusu olduğunda ortaya çıkmaktadır. Günlük yaşamımızda eşarp kullanmak istiyorsak ve daha çok şal kullanan biriysek ne gibi seçimler yapmamız gerektiğini bilmiyor olabiliriz. Hangi nedenden dolayı merak ediyor olursanız olun bu içeriğimizde sizlerle günlük eşarpların nasıl olması gerektiğinden detaylı bir biçimde söz edeceğiz. 

İlk olarak günlük eşarp satın almadan önce tercih edeceğiz kumaş türlerinin nasıl olması gerektiğinden söz edelim. Alacağınız eşarbın; 

- Düşük ısılarda kolayca ütülenebilir olması 

- Şeklini uzun süre koruyabilmesi 

- Sık sık kayarak sizi rahatsız etmemesi

- Nefes alan kumaş yapısında olması 

- Temizliğinin kolay yapılabilir olması

- Birkaç yıkamada rengini soldurmaması

- Aşırı hassas kumaş yapısında olmaması 

- Yüzünüze yapışan ve sizi bunaltan yapıda olmaması gibi durumlara özen göstermelisiniz. 


Kaliteli markalar ve sağlıklı kumaş türlerine dikkat ettiğiniz takdirde bu tip problemler yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. İçeriğimizin devamında farklı ortamlar için hangi günlük eşarplardan edinmeniz gerektiğine değineceğiz. 

Ev Kullanımı İçin Günlük Eşarplar 

Eşarp veya şal kullanan tesettürlü hanımlar evlerinde her zaman şık modeller ile dolaşmak istemeyebilirler. Bunun yerine daha sade ve kolayca kullanılabilecek modeller tercih edilebilir. Ancak evinize bir misafir geldiğinde ya da siz bir kimsenin evine davete gideceğinizde evde de günlük eşarp giymek isteyebilirsiniz. 

Ev kullanımı için günlük eşarplar arasında, Loryan Scarf gibi markaların sade ve konforlu modelleri tercih edilebilir. Özellikle evde misafir ağırlarken veya davete giderken, rahat ve şık bir kombin oluşturmak için desenli eşarp modellerini tek renkli giysilerle dengelemek harika bir seçenek olabilir.

Bu gibi durumlar için rahat ve konforlu bir kombin tercih edip sade giyiminizi desenli eşarp modelleri ya da desenli giysilerinizi tek renkli eşarp modelleri ile dengeleyerek hem şık hem de yorucu olmayan bir kombin oluşturabilirsiniz. 

Mevsime Uygun Günlük Eşarplar 

Günlük eşarplar mutlaka mevsimine uygun kumaşlar arasından ya da dört mevsim kullanılabilir özellikte olan kumaşlardan seçilmelidir. Yaz boyu kullanabileceğiniz eşarplarınızı dolabınızın bir yerinde muhafaza edebilir ve kış için kullanacağınız kalın kumaş yapısında olanları farklı bir alanda saklayabilirsiniz. Mevsim geçişleri dönemlerinde üşümemek ya da sıcaktan bunalmamak adına günlük kullanabileceğiniz birkaç eşarp modelini dolabınızda bulundurmayı da ihmal etmemenizi öneririz.

İş ve Okula Uygun Günlük Eşarplar 

İş ve okula uygun günlük eşarplar seçerken, Aker Sport gibi markaların desenli ve şık modelleri işlevsel olabilir. Giyim tercihlerinize ve ruh halinize bağlı olarak bazen şıklığı ön planda tutabilir, bazen de sadeliğin güzelliğine odaklanabilirsiniz.

Ruh halimiz ve giyim tercihlerimiz açısından daha özgür olmak adına iş ve okula uygun günlük eşarplar satın alırken kesinlikle bu ortamlarda giymeyi planladığımız kıyafetlerin renklerine dikkat etmeliyiz. Aksi halde mor bir eşarp ile kırmızı bir kazağı kombinleyemeyeceğimiz için dolabımızda hiç kullanılmamış birçok eşarbın birikmesine yol açarız. Bu tip problemler yaşamamak adına bir şalı çok beğendiğinizde ona uygun giysiler satın alarak kullanabilir ya da bunun tam tersi dolabımızdaki pek çok giysi ile birlikte giyebileceğimiz eşarplar tercih etmeliyiz. 

Dışarıda Giymeye Uygun Günlük Eşarplar 

Dışarıya günlük olarak çıkmanız gereken durumlar varsa ya da dışarıya çıkarken elinizin altında şık eşarplarınız olsun istiyorsanız veya arkadaşlarınızla kahve içmek, alışveriş yapmak, markete gitmek gibi durumlar için günlük ve daha sade eşarplar tercih etmek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda parlak olmayan, simli içermeyen, mat görünümlü modellere yönelebilirsiniz. 

Unutmayın ki kıyafet renk seçimi, kumaş türleri ve ten renginiz her zaman eşarp seçiminde önemli rol oynar. Bu faktörlere dikkat ederek, tarzınıza uygun kombinler oluşturabilir ve Pamuk Eşarp Modelleri gibi çeşitli seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Eşarp ve Şal Seçimine Uygun Aksesuar Fikirleri
Yazlık Kombinlerle Uyumlu Eşarp/Şal Modelleri
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?
Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?
Eşarp Ve Şal Kaç Derecede Yıkanmalıdır ?

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.