İş Görüşmelerinde Nasıl Giyinmelisiniz?

30-10-2023 14:45
İş Görüşmelerinde Nasıl Giyinmelisiniz?

İnsanların birbirlerini özellikle ilk gördükleri zaman dış görünüşlerine göre değerlendirip bir fikre vardıkları genel bir kanıdır. Büyük küçük tüm işletmeler iş görüşmelerine gelen bireylerin giyim tarzlarını inceleyerek görüşme için ne gibi seçimler yaptıklarına da mülakat haricinde dikkat ederler. 

İşi almak için yalnızca dış görünüşünüzü doğru ayarlamak yeterli olmasa da bunun etkisinin hem sizin özgüvenli bir görüşme süreci yönetebilmeniz hem kendinizi rahat hissetmeniz hem de iş görüşmesi yaptığınız işvereniniz ya da insan kaynakları personelinin size olan ilk izlenimini etkileyici kılmanız adına elzemdir. 

Kadınlar İçin İş Görüşmesine Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Hem kadın hem de erkeklerin iş görüşmesinde gitmeden önce ilk olarak ciddi, işini ciddiye alacağını gösteren ve gerektiğinde kurumsal bir aura ile çalışabileceğini belirten giysiler öneriyoruz. 

1-) Pantolonlu veya uzun etekli bir takım elbise ile profesyonel bir imaj çizebilirsiniz. Rahat, hafif bol olan ve içinde çok iyi hareket edebileceğini kumaş türünde takımlar iş görüşmeleri için en iyi seçimler arasına yer alır.


2-) Kot pantolon, eşofman gibi gündelik hayatta kullandığımız kıyafetler işi aldıktan sonra ilerleyen zamanlarda iş yeri ortamına göre şıklıkta ayarlayıp giyebileceğiniz parçalardır. Ancak iş görüşmesi için daha profesyonel görünmek adına keten pantolon, şifon gömlek, bluz gibi çok daha ciddi ve şık görünen parçaları kombinlemelisiniz. 


3-) Etek boyunu çok kısa tutmamak kaydıyla ciddi bir görünümü olan ve bol, rahat hissettiren bir elbise ya da tulum da tercih edebilirsiniz. Burada elbise seçiminiz ile ilgili ciddiyeti tekrar vurgulamak isteriz. 


Erkekler İçin İş Görüşmesine Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Erkekler için iş görüşmesinde kıyafet seçimi adına şu tüyoları verebiliriz; 

1-) Profesyonel bir görünüm için takım elbiseler her zaman hayat kurtarıcı olacaktır. Spor ve şık görünen bir imaj çizmeniz olumlu etki bırakır. İlla tek bir renk ve tamamen takım giymek zorunda değilsiniz. Kumaş pantolon, spor bir takım ceketi, gömlek ve kravatınızı farklı renklerde kombinleyerek kendinize özgü bir tarz da oluşturabilirsiniz. 


2-) Takımınızı seçerken açık kahve, bej, açık mavi gibi daha aydınlık renkler tercih etmenizi öneririz. Örnek olarak tamamen siyah bir takıma koyu kırmızı kravat takmanız ilk izlenim için hoş olmayabilir. Aydınlık renkler sizi daha sakin, ılımlı, takım çalışmasına yatkın bir imaja büründürecektir. 


3-) Takım elbise giymekten hoşlanmayan biriyseniz blazer ceket, keten pantolon, gömlek, spor ayakkabı gibi yine aydınlık renk tonlarını bir araya getirdiğiniz ciddi ve spor bir görünüm elde edebilirsiniz. 


4-) Eğer ceket kullanmak dahi istemiyorsanız keten pantolon ve gömlekle bir kombin yapabilirsiniz. Triko bluz ile iyi ütülenmiş bir kumaş pantolon da tercih edebilirsiniz. 


5-) Tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de iş görüşmesinde kot pantolon gibi günlük kıyafetlerin olması pek çok şirket tarafından olumlu karşılanmayacaktır. Kıyafetinize özen gösterdiğinizi ilk baştan hissettirdikten sonra şirkete uygun olduğunu ortamına girip anladığınızda dilediğiniz gibi giyinebilirsiniz. Ancak iş görüşmesi için mutlaka belirttiğimiz unsurlara dikkat etmeli ve belki de 1 günlüğüne tarzınızdan biraz ödün vermelisiniz.

İlginizi Çekebilir

Viskon Kumaş Nedir Nasıldır ve Terletir Mi ?
Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır ?
Eşarp Kullanımında Bilinmesi Gereken Püf Noktalar
Eşarp ve Şal Seçimine Uygun Aksesuar Fikirleri
Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.