Modaya İlham Veren Güçlü Kadınlar

24-10-2023 15:06
Modaya İlham Veren Güçlü Kadınlar

İnsanlardan bazıları daima belli başlı özellikleri nedeniyle diğerlerinin lider olarak kabul gördüğü, saygı duyduğu ve duruşu ile, dış görünümü ile, davranışları ile idealize ettiği güçlü kimselerdir. Benzer durumlar topluluklar söz konusu olduğunda hem kadınlar hem de erkekler için geçerli olmuştur. Modaya ilham veren güçlü kadınlar da belirttiğimiz liderlerden bazılarıdır. 

Kıyafetleri, aksesuarları, ayakkabıları, çantaları, saç kesim stilleri, saç renkleri, makyaj tonları konusundaki seçimleri, mevsimler için renk seçimleri ve hatta kokusunu duymasak da parfüm seçimleri gibi pek çok alanda modaya ilham veren güçlü kadınlar karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda söz ettiğimiz konu birbirini taklitten öte bir şeydir. İlham almak, belki bir toplum ve hatta bir ülke tarafından saygı duyulan, ismi bilinir, şık olduğu kabul edilen, moda dünyasında isim yapmış kişilerden ilham alınan parçaları taşımak bazen gurur verici hissettirebilir. 

Modada İlham ve Taklitçiliğin Farkı 

Taklit bir bireyi tamamen kopyalamak olurken ve insanın giyiminde kendi kişiliğini hiçe sayması anlamlarına geldiğinden kesinlikle bu gibi durumlarda taklitçi birey kendini giydikleri ile bir bütün gibi hissetmeyecektir. Bu durum bir ortamda kendinizi rahatsız hissetme, kendinizi ifade etme şeklinizde gücünüzü tam olarak yansıtamama gibi sorunlara dahi yol açabilir. 

Dış görünüş bireylerin içinden gelenleri mutlaka içermelidir. Hatta çoğu zaman tamamen kendiniz için, kendinizi iyi hissetmek için giyinmelisiniz. Böyle yaptığınızda daha özgüvenli ve daha özsaygısı yüksek bir aura taşıyor olacaksınız. 

Modada ilham konusuna gelince bunu edebi sanat eserleri gibi de düşünebilirsiniz. Birbirinden etkilenen yazarlar zaman zaman bir kimsenin düşünce tarzını kendisi ile bütünleştirir. Bazen bir başkasına karşı koyar, bazen de idealize ettiği kişinin katıldığı ve katılmadığı yönlerini ele alır. Bu sayede kendini de harmanlayan yazar tamamen özgün ve kendisine ait eserler ortaya koyar. Tıpkı bunun gibi modada da ilham almak, neyi sevip neyi sevmediğinizi daha iyi anlamak, hangi durumların sizi yansıttığını tespit etmek, giyiminizde hangi renk ve parçaları bir araya getirmenin size daha doğru ve güzel hissettirdiğini bulmak için modaya ilham veren kadınların yaptığı işleri incelemelisiniz. 

Modaya İlham Veren Biri Olun! 

Modaya ilham vermek demek her zaman bir televizyon yıldızı olmak anlamına gelmez. Bu bir iş yeri, özel hayatınız, gittiğiniz spor salonu, okulunuz vb. sizin için önemli olan herhangi bir yer olabilir. Modaya ilham veren biri olmak istiyorsanız kendi tarzınızı tamamen size ait şekilde, başkalarını umursamadan oluşturmalı ve kendinizi ışıl ışıl, cıvıl cıvıl hissettiğiniz mutlu bir aura yakalayacak şekilde giyinmelisiniz. 

Zaman zaman üzerinizde dönemin modası olan herkesçe beğenilen parçaları kendi tarzınıza uyacak ufak değişikliklerle kullanmanızın da hiçbir sakıncası yok. Örneğin, dönemin ünlü bir küpesinin kendi sevdiğiniz rengini alıp kullanmak hem trend görünmenizi hem de özgün görünmenizi sağlayacaktır. Eğer herkesin sevdiği bir şeyi siz de seviyorsanız sırf ‘herkes’ gibi görünmek adına bu parçalardan da uzak durmamanızı öneririz. Önemli olanın her zaman sizin ‘mutlu ve özgüvenli’ hissetmeniz olduğunu unutmayın. 

İlginizi Çekebilir

Eşarp Kullanımında Bilinmesi Gereken Püf Noktalar
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar Nelerdir ?
Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri
Kaliteli Eşarp Nasıl Anlaşılır ?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.