Okula Dönüş Eşarplarınızı Nasıl Seçmelisiniz?

15-09-2023 15:37
Okula Dönüş Eşarplarınızı Nasıl Seçmelisiniz?

Okulların açılmasına az bir zaman kala tüm kıyafet ve aksesuarlarınızı yıla hazırlamanız gerekir. Bu hazırlıklardan biri de elbette ki eşarp seçimleriniz! Okul döneminin büyük çoğunluğu sonbahar – kış sezonuna denk geldiği için seçimlerimizi soğuk havalara uygun şekilde yapmamız gerekiyor. Bu içeriğimizde ten rengi ve kumaş tipine göre önümüzdeki okul sezonunda ne gibi eşarp seçimleri yapabileceğinize detayları ile yer vereceğiz. 

Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı ?

Öncelikle sonbahar – kış aylarına uygun eşarpların kumaş yapısından söz edelim. Rüzgarlı ve yağışlı havalarda sizi yarı yolda bırakmayacak, soğuktan biraz korunmayı sağlayacak ancak sizi bunaltmayacak kumaşlara dolabınızda yer vermeniz daha doğru olacaktır.

Tesettür giyim tarzında kumaşların birbiri ile olan uyumunun görünümü daha temiz, tertipli ve düzenli göstereceğini de hesaba katarak kıyafetlerinizde de benzer kumaşlar almaya dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. 

Pamuk yapılı, kaymayan, düzeltmesi çok kolay twill kumaş şallar gibi kaliteli kumaş türleri arasından seçimlerinizi yapmanızı tavsiye ederiz. 

Ten Renginize Göre Eşarp Seçimi 

Ten renginize göre renk skalalarını öğrenmeli ve kıyafet seçimlerinde bu renkler arasından kombinleme yapmalısınız. Bu durum eşarplarınızla sağladığınız bütünlük açısından oldukça önemlidir. Hangi ten rengi için hangi renk eşarpları seçmenin sizi daha iyi göstereceğine dair detaylara geçelim. 

Beyaz Tenli Kadınlar İçin En İyi Eşarp Renkleri 

Beyaz tenli kadınların ten rengi nötr bir yapıya sahip olduğu için diğer ten renklerine göre neredeyse sınırsız sayıda renk seçeneği vardır. Mavi, pembe, yeşil, kahverengi, siyah gibi renkler seçilebilir. Ancak çok parlak kırmızı ve mavi renkler aşırı dikkat çekici olabilir ve sert bir imaj çizebilir. Çiçekli, ekoseli vb. desenli eşarplar da beyaz tenli kadınların her mevsim seçebileceği ürünler arasındadır. 

Esmer Tenli Kadınlar İçin En İyi Eşarp Renkleri 

Esmer ten rengi olan kadınların seçmesi gereken kıyafet ve eşarp renkleri daha yumuşak tonlar olmalıdır. Sıcak renkler, pastel renkler, bej gibi yumuşak tonlar, eflatun, pudra rengi, açık turuncu tonları gibi renkler esmer tenli kadınlara en çok yakışan renklerden bazılarıdır. 

Bunun dışında okulda bir ödev sunumu, toplantı, seminer vb. gibi özel bir günde daha şık görünmek isteyen esmer tenli kadınlar desenli ve simli kumaşları olan eşarpları seçebilirler. 

Buğday Tenli Kadınlar İçin En İyi Eşarp Renkleri 

Buğday tenli kadınların cilt tonu ara bir renk olduğu için açık renkleri tercih ederek yüzlerini daha yumuşak bir görünüme sokabilirler. Koyu renkler sert bir ifadeye neden olabilir. Daha çok pudra rengi, mavinin en açık tonları, bej rengi gibi renkler buğday tenli kadınlara yakışmaktadır. 

Kıyafet Rengine Göre Okul İçin Eşarp Seçimi 

Eşarp tesettür giyimde olmazsa olmaz bir parçadır ve diğer kıyafetlerle uyumu da en az cilt uyumu kadar önemlidir. Eşarbınızı seçerken ten renginiz kadar o gün giyeceğiniz kıyafetler ile de uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. 

Desenli – Düz Kombin

Eğer kıyafetiniz desenli ise bu desenler içinden bir renk tonu seçip eşarbınızı bu tek renkte tercih edebilirsiniz. Benzer şekilde eğer üzerinizde tek rengi olan bir trençkot varsa desenli bir eşarp tercih edebilirsiniz. 

Çiçekler

Çiçekli eşarplar diğerlerine göre daha cıvıl cıvıl bir görünüm sağladığı için okulun bahar aylarında bu seçiminizi kullanabilirsiniz. Pembe bir kazak, mavi üzerine pembeli çiçeklerin olduğu desenli bir eşarp ve blue jean uyumunu hayal etmek bile çok güzel! Renk tonlarını her zaman üzerinizdekilere göre düzenlemeyi ve hatta ayakkabı ile çantanızı da düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. 

Okula dönüş döneminde kampanyaları dikkate almalısınız.
Shecarf.com olarak Eylül ayına özel bir çok ürünü 1TL yaptık. Siz de 600TL ve üzeri her siparişinizde seçili ürünleri 1TL'ye alabilirsiniz.
Tüm kampanyaya dahil ürünleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Gençler için Hareketli Kombin İpuçları
Eşarp ve Şal Seçimine Uygun Aksesuar Fikirleri
Spor Tesettür Modası için Şal ve Eşarp Modelleri
Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.