Stil Sahibi Olmanın Yolları Kişisel Tarzınızı Nasıl Oluşturursunuz?

30-10-2023 14:50
Stil Sahibi Olmanın Yolları Kişisel Tarzınızı Nasıl Oluşturursunuz?

Eğer giyiminizin artık size uygun olmadığını, dolabınızdaki kıyafetlerden sıkıldığınızı, kendiniz gibi hissetmediğinizi düşünüyor ve tarzınızda ciddi değişiklikler yaparak mutlu olacağınız, stil sahibi biri gibi hissedebileceğiniz kombinler yapmak istiyorsanız bu içeriğimizi size yardımcı olmak için hazırladık.

Stil sahibi olmak her ne kadar bazı bireyler için önemsiz bir konu gibi görünse de dış görünüş, diğer insanların bizi algıladığı halimizdir. İnsanlar bilerek ya da bilmeyerek mutlaka dış görünüşünüzden ve enerjinizden etkilenirler. Hatta siz de kendinizi gün içerisinde iyi giyinmiş düşündüğünüzde daha rahat ve özgüvenli hareket edersiniz. Bu durum özetle hem sizi hem de girdiğiniz ortamlardaki çevrenizi etkileyecek önemli bir konudur. 

Cilt Tonunuza Uygun Renk Seçimleri 

Stil sahibi olmak demek giyiminizle, saçınızla, ayakkabınızla, saçlarınızla veya eşarplarınız/şallarınızla, çantanızla ve teninizle bir bütün olarak ahengi yakalamanız demektir. Bunun için öncelikle alacağınız kıyafetlerde hangi renk seçimlerini yapmanın sizi daha iyi bir görünüme ulaştıracağını bilmeniz gerekir. Bunu tüm dolabınıza ve aksesuarlarınıza uyguladığınızda yapacağınız kombinlerde daima size uygun renkleri bir araya getirmiş olursunuz. Bu da hem kombin yapmanızı kolaylaştırır hem de yüzünüzün güzelliğini renklerle gölgelemenizi engeller. 

Öncelikle cilt alt tonlarını üç farklı biçimde kategorize edildiğinden söz edelim. Bunlar; 

1-) Soğuk renkler


2-) Sıcak Renkler


3-) Nötr Renkler olarak birbirinden ayrılırlar. 


Soğuk renklere örnek olarak; mor, mavi, kırmızı ve pembeyi gösterebiliriz. Sıcak renklere örnek olarak; şeftali rengi, sarı, gold gösterilebilir. Nötr renkler ise sıcağın ve soğuğun birleşimi olan renkleri içermektedir. Peki, cilt alt tonunuzu nasıl keşfedebilirsiniz?

Cilt alt tonlarınızı tespit etmek için kağıt ayna tekniğini kullanabilirsiniz. Bunun için beyaz bir kağıdı alıp ayna karşısında cildinizin yanına tutarak yüzünüze dikkatle bakmanız gerek. Cildiniz pembe rengine daha yakınsa soğuk alt tonlu, buğday gibi sarı gibi renklere daha yakınsa sıcak alt tonludur. Nötr alt tonu olan bireyler ise biraz pembe biraz sarıya benzeyen karışık bir görünüm sunarlar. Nötr alt tonu olan bireyler çok daha özgür renk seçimleri yapabilir. 

Son Trendleri Takip Etmek

Belki de dolabınızdan sıkılmanızın nedeni çok uzun zamandır aynı şeyleri giyiyor olmanız ve artık bunların size oldukça eski moda gelmesidir. Trendleri takip ederek yeni kıyafet seçimlerinizi daha yenilikçi tarzda seçebilirsiniz. Ayrıca moda trendlerini takip etmek hangi stili sevip hangilerinden hoşlanmadığınıza karar vermek için yapabileceğiniz en iyi incelemeleri de sunar. 

Aksesuar Kullanın

Bazı giysiler çok sade ve bomboş bir görünüme neden olabilir. Bir bütün olarak stil sahibi olmak istiyorsanız mutlaka aksesuarlar ile kombininizi hem daha şık hem daha çok sizi yansıtan, özgün bir hale getirebilirsiniz. 

Bakımlı Olmak

Stil sahibi olmak demek yalnızca kıyafetler ve aksesuarlar demek değildir. Temiz, bakımlı, iyi ütülenmiş parçaları bir araya getirmelisiniz. Örneğin ayakkabılarınız çamurlu görünüyorsa iyi bir kombin yapmış olsanız bile yine kendinizi kötü hissedebilir ve beklenilen stili yakalayamayabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir

Spor Tesettür Modası için Şal ve Eşarp Modelleri
Tesettür Abiye İçin Şal ve Eşarp Önerileri
Tesettür Giyimde Eşarp ve Şallarda Renk Uyumu
Yazlık Kombinlerle Uyumlu Eşarp/Şal Modelleri
Gençler için Hareketli Kombin İpuçları

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.