Tesettür Giyimde Tunik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

01-11-2023 10:23
Tesettür Giyimde Tunik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Tesettür giyimde en önemli kombinler arasında tunik – pantolon kombinleri yer almaktadır. Hem daha şık görünmek hem de tesettürün kurallarını doğru şekilde uygulayabilmeniz adına bu içeriğimizde tesettür giyimde tunik seçimi nasıl yapılmalı konusuna tavsiyelerde bulunacağız. 

Öncellikle tesettür giyimde birtakım kurallar olduğunu ve kıyafet seçimlerinizi bu kurallar dahilinde yapmanız gerektiğini belirtmeliyiz. Bu kurallardan biri bedenin kıvrımlarını göstermemek, saçı tepeden topuz yaparak eşarp ya da şalı dikkat çekici hale getirmemek ve bunu bir süs, giyim tarzı değil de inancınızın bir sembolü olarak, Allah’ın emrini uygulamak olarak görmeliyiz.

Dar Kıyafetler ile Tunik Kombini

Dar bir pantolon veya tayt ile kombin yapmak tesettür giyim tarzı için doğru tercih olmayacaktır. Tunik her ne kadar bedenin üst kısmını örtüyor olsa da tesettüre giren bir Müslüman kadınının vücudunun tüm kıvrımlarını saklaması önerilir. 

Ayrıca tayt giymenin kan dolaşımına zarar verdiği, varis oluşumuna sebep olabileceği, dışarıda zaman geçirirken bir süre sonra bacaklarda sıkılıktan dolayı ağrı, sızı gibi sorunlara yol açtığı da bilinmektedir. Tüm bu nedenler bir araya geldiğinde tunik kombininizde tayt kullanmanızı önermiyoruz. 

Tunik Takımlarını Tercih Edin

Eski yıllarda tesettür giyimde kıyafet seçimi yapmak çok zorlayıcı olabiliyordu ve daha kısıtlı imkanlar vardı. Günümüzde pek çok giyim markası ‘modest’ giyim tarzı olarak tüm dünyada bazı kadınların kendilerini bu tür bol kıyafetlerde çok daha rahat hissettiğini ve bu tarzı seven hatırı sayılır bir kesim olduğunu fark ettikten sonra harika takımlar üretilmeye başlandı. 

Mağazaları dolaşırken birbiri ile kombinlenmiş, sizi kombin yapma konusunda çok fazla yormayacak, oldukça rahat hissedeceğiniz tunik takımları bulunuyor. Günlük yaşamınız için spor takımlar tercih edebilir, yazlık kışlık farklı kumaş türlerine yönelebilir ve hem üstü tunik hem altı bol pantolonlar ile oldukça şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Eşarp ya da Şal ile Tunik Kombinleri

Eşarp ve şal ile tuniğinizi kombinlerken daha temiz, bakımlı ve güzel görünmeniz için verebileceğimiz tek ama güçlü bir öneri bulunuyor. Desenli olmayan tamamen düz bir renkten veya düz 1 – 2 rengin birleşiminden oluşan bir tunik seçtiyseniz bunu desenli, hareketli, çiçekli ve içerisinde mutlaka üzerinizdeki tuniğin rengini içeren eşarp ya da şal ile kombinlemelisiniz. 

Benzer şekilde herhangi bir deseni olan tunik giyiyorsanız bunu kombinlerken mutlaka desenlerde yer alan bir rengin olduğu, tek renkte, bir eşarp veya şal ile bütün hale getirmelisiniz. Bu sizi hem uyumlu hem de daha şık gösterecektir. 

İlginizi Çekebilir

Eşarp ve Şal Seçimine Uygun Aksesuar Fikirleri
Yaz Kombinlerini Taçlandıracak 5 Eşarp Ve Şal Modeli
Tesettür Nasıl Olmalı ? 
Ten Rengine Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?
Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.